Joghurtos gyümölcstorta

Joghurtos gyümölcstorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag gyümölcskocsonyapor
  • 20 dkg gyümölcs (bármilyen jó, én erdei gyümölcs mixet használtam)
  • 15 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db natúr joghurt
  • 1,5 dkg étkezési zselatin
  • 1 db citrom
  • 1 csomag gyümölcskocsonyapor
  • 20 dkg gyümölcs (bármilyen jó, én erdei gyümölcs mixet használtam)
  • 15 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db natúr joghurt
  • 1,5 dkg étkezési zselatin
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Először elkészítjük a gyümölcskocsonyát: 3 dl vizet felmelegítünk, és amikor már majdnem forr, levesszük, beletesszük a kocsonyaport és kb. még 1 percig lassú tűzön kevergetjük. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd formába öntjük, és beletesszük a gyümölcsöket is. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.

A joghurtokat összekeverjük a túróval, a cukrokkal, a citrom levével és a lereszelt héjával.
Felforralunk kb. 1 dl vizet, majd levesszük a tűzről, és gyors mozdulatokkal belekeverjük az étkezési zselatint, majd ha már kihűlt, összekeverjük a túrós krémmel. A kész krémet beleöntjük a desszertes gyűrűbe, a megdermedt gyümölcskocsonyára, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Szépséges desszert lesz az eredmény! Nagyobbik fiam kedvence, egy csodálatos desszert, ami pillanatok alatt elkészül.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!