Joghurtos erdei gyümölcsös torta

Joghurtos erdei gyümölcsös torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • egy piskótalaphoz:
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 6 dkg kristálycukor
  • 7,5 dkg rizsliszt
  • 1 csipetnyi szódabikarbóna
  • (ezt a mennyiséget négyszer vesszük, mert 4 db 3 tojásos, rizslisztes piskótát készítünk)
  • *
  • a krémhez:
  • 4 natúr joghurt (175 g/db)
  • 3 vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 csomag étkezési zselatin (Lucullus)
  • 0,5 liter tejszín (Meggle)
  • 40 dkg erdei gyümölcs mix (fagyasztottat használtam)
  • *
  • a torta oldalára:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • *
  • a torta bevonatához:
  • Smartflex fondant
  • (a tortaforma 20 cm-es)
  • 3 db tojás
  • 1 csipet
  • 6 dkg kristálycukor
  • 7,5 dkg rizsliszt
  • 1 csipetnyi szódabikarbóna
  • 4 natúr joghurt (175 g/db)
  • 3 vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 csomag étkezési zselatin (Lucullus)
  • 0,5 liter tejszín (Meggle)
  • 40 dkg erdei gyümölcs mix (fagyasztottat használtam)
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • Smartflex fondant

Elkészítés:

A piskótához a lisztet átszitáljuk, csipetnyi szódabikarbónát adunk hozzá. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. (Akkor jó, ha a cukor feloldódik, és a krém kifehéredik.) Az átszitált lisztet fokozatosan a tojáskrémbe keverjük. A tojásfehérjét, csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatos mozdulatokkal, több adagban keverjük a krémhez.

Egy 20 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskótatésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük. Ezt a folyamatot még háromszor megismételjük!

Közben, egy kis edénybe beleöntjük a 4 natúr joghurtot, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a zselatint. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor elolvad, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük, majd összekeverjük a joghurtos krémmel és óvatosan a gyümölcsökkel.

A kész piskótalapokat megtöltjük a krémmel, majd ameddig elkészítjük az oldalára a vajkrémet, hűtőbe tesszük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd körbekenjük vele a tortát.

A fondantot porcukorral megszórt sütőpapíron kinyújtjuk, majd rásimítjuk a tortára. Végül fantázia szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti