Elkészítés:
A piskótához a lisztet átszitáljuk, csipetnyi szódabikarbónát adunk hozzá. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. (Akkor jó, ha a cukor feloldódik, és a krém kifehéredik.) Az átszitált lisztet fokozatosan a tojáskrémbe keverjük. A tojásfehérjét, csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatos mozdulatokkal, több adagban keverjük a krémhez.
Egy 20 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskótatésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük. Ezt a folyamatot még háromszor megismételjük!
Közben, egy kis edénybe beleöntjük a 4 natúr joghurtot, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a zselatint. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor elolvad, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük, majd összekeverjük a joghurtos krémmel és óvatosan a gyümölcsökkel.
A kész piskótalapokat megtöltjük a krémmel, majd ameddig elkészítjük az oldalára a vajkrémet, hűtőbe tesszük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd körbekenjük vele a tortát.
A fondantot porcukorral megszórt sütőpapíron kinyújtjuk, majd rásimítjuk a tortára. Végül fantázia szerint díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Közepesen költséges ételek
,
Egyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Torta receptek
,
Gyümölcsös ételek
,
Sütemények