Joghurtos erdei gyümölcsös szelet (gluténmentesen)

Joghurtos erdei gyümölcsös szelet (gluténmentesen)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 natúr joghurt (175 g/db)
  • 3 vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag étkezési zselatin (Lucullus)
  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg erdei gyümölcsmix keverék
  • 180 gr Gullon GM narancsos zabkeksz
  • 3 natúr joghurt (175 g/db)
  • 3 vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag étkezési zselatin (Lucullus)
  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg erdei gyümölcsmix keverék
  • 180 gr Gullon GM narancsos zabkeksz

Elkészítés:

Egy lábasba beleöntjük a 3 natúr joghurtot, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a zselatint. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor elolvad, majd teljesen kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a joghurtos krémmel és óvatosan a gyümölcsökkel.

Egy kuglófformát folpackkal kibélelünk, majd teszünk bele a joghurtos krémből, körberakjuk keksszel, majd ismét krém, és végül a maradék keksz és krém következik a rétegezésben.

Egy éjszakán át állni hagyjuk a hűtőben, majd másnap kifordítjuk, leöntjük egy kis olvasztott csokival és megszórjuk egy kis erdei gyümölccsel.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti