Joghurtos-epres szelet

Joghurtos-epres szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 18 dkg finom liszt
  • 1 teáskanál víz
  • a krémhez:
  • 75 dkg szamóca
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál dzsemfix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter natúr joghurt (én görög joghurtot használtam)
  • 1 csomag H.R. zselatin por (20 g)
  • 5 dl Meggle cukrászhab
  • (a tepsi mérete: 37x30 cm-es)
  • 8 db tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 18 dkg finom liszt
  • 1 teáskanál víz
  • 75 dkg szamóca
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál dzsemfix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter natúr joghurt
  • 1 csomag H.R. zselatin por (20 g)
  • 5 dl Meggle cukrászhab

Elkészítés:

A tojások sárgáját a vízzel, fele porcukorral kihabosítjuk. A fehérjét elkezdjük verni , apránként hozzáadjuk a porcukrot és kemény habot verünk belőle. Óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, majd a lisztet több részletben hozzáadjuk és lazán belekeverjük.

Két tepsibe sütőpapírt teszünk, majd elosztjuk a tepsikben a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

A tésztát kiborítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűtjük. A szamócát a cukorral feltesszük főni, pár perc után beletesszük a dzsemfixet, és még kb. 2 percig főzzük.

A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk hűlni. A joghurtba belekeverjük a zselatint és megmelegítjük, hogy elolvadjon benne, majd kihűtjük.

A tejszínt keményre verjük, a tetejére kiveszünk belőle.

A joghurthoz hozzákeverjük a szamócát, majd a keményre vert tejszínt. Az alsó lapra rákenjük a krémet, a másik lapot ráhelyezzük, a tetejét tejszínnel lekenjük. Tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés: Más gyümölccsel is elkészíthető. Nyersen is a krémbe tehető a gyümölcs, de ha lekvárnak megfőzzük, az íze és a színe is intenzívebb. A tetejét díszíthetjük a félre tett krémmel, de csokival is leönthetjük és porcukorral is megszórhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!