Joghurtos eperhabtorta

Joghurtos eperhabtorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a kekszes alaphoz:

  • 25 dkg Győri édes keksz
  • 10 dkg vaj

a joghurtos eperhabhoz:

  • 5 db citromos Görög joghurt (5x125 g)
  • 50 dkg eper
  • 15 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 15 gramm porzselatin
  • 1 dl víz
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A kekszet összemorzsoljuk (vagy ledaráljuk), majd hozzáadjuk a felmelegített vajat, és összekeverjük.

Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd egyenletesen belelapogatjuk a vajas-kekszet. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, majd a maradék felét apró darabokra vágjuk fel. Az eper másik felét botmixerrel pépesítjük, majd összekeverjük a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével.

A vizet forráspontig melegítjük, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a porzselatint, majd addig keverjük, amíg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáadjuk az epres-joghurtos keverékhez, és alaposan összekeverjük.

A Hulalát kemény habbá verjük fel, majd apránként, szintén hozzákeverjük az epres keverékhez úgy, hogy egy sima habot kapjunk. Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön, hozzákeverjük az előzőleg apróra vágott epret.

Kivesszük a hűtőből a kekszes alapot, egyenletesen ráöntjük a joghurtos eperhabot, majd pár órára (vagy egész éjszakára) visszatesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

A megdermedt tortát a hűtőből kivesszük, majd ízlés szerint tejszínhabbal és eper díszítjük. Tálalás előtt a tortát egy tortatálra tesszük, ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek