Joghurtos-csokoládés kuglóf

Joghurtos-csokoládés kuglóf
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé (ét)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl natúr joghurt
  • 45 dkg liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 10 dkg ét csoki (a bevonáshoz)
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé (ét)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl natúr joghurt
  • 45 dkg liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 10 dkg ét csoki (a bevonáshoz)
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg margarin

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét, margarint és a joghurtot. Végül a sütőporos lisztet, a kakaót és a vaníliás cukrot is hozzáadva óvatosan, sima masszává keverjük.

Sütőpapírral bélelt kuglófformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.

Közben felolvasztjuk a csokoládét, és ha kihűlt, bevonjuk vele a kuglófot.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!