Joghurtos céklaleves

Joghurtos céklaleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 kg cékla
  • 1 db leveskocka
  • 3 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 3 csapott kiskanál só
  • 5 dl joghurt
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

Durvára vágjuk a hagymákat, és olajon fedő alatt megpároljuk. Beletesszük a gyömbért és a sót.

Közben a céklát kockára vágjuk, hozzáadjuk, kicsit pároljuk együtt, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és beletesszük a leveskockát. Lefedve puhára főzzük.

A joghurtból a liszttel habarást készítünk, beletesszük a levesbe, és az egészet összeturmixoljuk. Visszatesszük forrni, s jöhet a cukor.

Neked ajánljuk