Joghurtkrémes torta

Joghurtkrémes torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • a forma kikenéséhez:
  • vaj és liszt
  • a krémhez:
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl tejszínből kemény hab
  • 2 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • a tetejére:
  • 50 dkg körte vagy 40 dkg körtebefőtt
  • 1 csomag fehér tortazselé
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • vaj
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 50 dkg körte (vagy 40 dkg körtebefőtt)
  • 1 csomag fehér tortazselé

Elkészítés:

A körtéket megtisztítjuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd citromos, cukros forró vízben, roppanós puhára főzzük. Kivesszük, és hideg vízben lehűtjük.

Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjéből habot verünk. Óvatosan belekeverjük a sárgájába a fehérjét, és beleszitáljuk a lisztet is közben. Nem szabad, hogy összetörjön a hab.

A tésztát kivajazott, lisztezett, 26 cm-es gyümölcstortaformába tesszük, és 180 C-fokosra előmelegített sütőben 20 percen át sütjük. (Ha tűt szúrunk bele, és nem ragad rá a tészta, akkor jó.) A sütőből kivéve megvárjuk, ameddig kihűl, majd kivesszük a formából.

Elkészítjük a krémet. Ehhez jól kikeverjük a cukrot, joghurtot, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt is, és a zselatin-fixet. A torta mélyedésébe kenjük a krémet. Rárendezzük a szeletekre vágott körtét. Hűtőbe tesszük 25-30 percre, majd bevonjuk az elkészített tortazselével. Felszeletelve tálaljuk.