Jerk csirkecombok jalapenós lapos kenyérrel

Jerk csirkecombok jalapenós lapos kenyérrel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál szegfűbors
  • 1 evőkanál szemes feketebors
  • 1 evőkanál szárított chilipehely
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 2 evőkanál friss koriander
  • 2 kis friss chilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 hüvelyknyi friss gyömbér
  • 2 szál újhagyma
  • olíva olaj
  • 4 egész csirkecomb
  • 1 lime
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 ml joghurt
  • friss jalapeno paprika
  • 1 evőkanál szegfűbors
  • 1 evőkanál szemes feketebors
  • 1 evőkanál szárított chilipehely
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 2 evőkanál friss koriander
  • 2 kis friss chilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 hüvelyknyi friss gyömbér
  • 2 szál újhagyma
  • olívaolaj
  • 4 egész csirkecomb
  • 1 db lime
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 ml joghurt
  • friss jalapeno paprika

Elkészítés:

Egy mozsárban összetörjük a szegfűborsot, borsot és szárított chilit - majd hozzákeverjük a barnacukrot és a mézet, jól összekeverjük. Felaprítjuk a zöldfűszereket, az újhagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd a mézes fűszerkeverékhez adjuk, és olívaolajjal lazítsuk a keveréket.

A csirkecombokat szétvágjuk alsó és felső combokra, majd az elkészült páccal bemasszírozzuk a húsokat. (Célszerű ezt gumikesztyűben végezni, mert a chili igencsak csípős lehet.) Hűtőben hagyjuk pácolódni min. 1-2 órát, de ha előre tudunk dolgozni, akár egy egész éjszakára is.

A pácolt csirkecombok bőrös oldalukkal lefelé a grillre tesszük, és kb. 40-45 perc alatt puhára sütjük – közben folyamatosan fogatjuk, hogy minden oldala átsüljön. (Sütőben 200 fokon, 30 perc alatt sütjük meg.)

Amíg a csirke sül, elkészítjük a lapos kenyeret. Egy nagy tálban összedolgozzuk a lisztet, sütőport, egy csipet sót a joghurttal. Ha már egy homogén tésztát kaptunk, lisztezett felületen átgyúrjuk. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, és kb. 2 mm vastag kör alakban kinyújtjuk. Bátran megszórjuk sóval, és a tésztába nyomkodjuk a vékony szeletekre vágott jalapeno paprikát.

A lapos kenyeret grillrácson 3 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalán.

Amikor a csirke megsült ráfacsarjuk egy lime levél, és a friss jalapenos lapos kenyérrel tálaljuk.