Jászberényi tekercs

Jászberényi tekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 púpos evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál lehűtött fekete kávé
  • 6 csapott kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • a krémhez:
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • kb. 1,5 dl tej
  • a tetejére:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál díszítőcukor
  • 6 db tojás
  • 6 púpos evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál lehűtött fekete kávé
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál díszítőcukor

Elkészítés:

A tésztához a 6 tojássárgáját a 6 kanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött feketekávét, majd a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Végül óvatosan hozzákeverjük a 6 tojás felvert habját (a hab felét belekeverjük, a többit óvatosan forgatjuk a tésztamasszába, hogy a hab ne törjön össze).

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Még melegen kendőre borítjuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót. A tekercset betöltjük, majd csokimázzal bevonjuk. A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!