Japán szilvás fahéjas pite torta

Japán szilvás fahéjas pite torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 pohár joghurt
  • 1 pohár kefir
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1pohár olaj
  • 1 pohár kristálycukor
  • 1/2 pohár barna nádcukor
  • 3 pohár liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 felezett japán szilva
  • 1 teáskanál zsír vagy vaj
  • *
  • a szilák szórásához:
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • *
  • a szóráshoz:
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 pohár joghurt
  • 1 pohár kefir
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 pohár olaj
  • 1 pohár kristálycukor
  • 1/2 pohár barna nádcukor
  • 3 pohár liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 felezett japán szilva
  • 1 teáskanál zsír vagy vaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a joghurtot, a kefirt, az olajat, a három tojást, a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és habverővel simára habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Jól összekeverjük.

A pite formát vajjal kikenjük, kilisztezzük, majd beleöntjük a pitemasszát, elsimítjuk, majd kirakjuk a tetejét félbe vágott japán szilvával. Minden szilvába szórunk egy kevés barna cukrot és fahéjat. Szépen megkaramellizálódik.

180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Langyosakra hagyjuk hűlni, mert így könnyebb kivágni. A tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti