Japán rákfarkak

Japán rákfarkak

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 12 db nagyobb rákfarok
  • 2 db pak choy (bordás kel)
  • 4 ek. panko morzsa (japán kenyérmorzsa)
  • 1 tojás
  • 2 ek. kukoricaliszt
  • földimogyoró
  • lime
  • olaj

A mártáshoz:

  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. rizsecet
  • 1 ek. halszósz
  • 2 ek. méz
  • morzsolt chili

Elkészítés:

A dresszinghez teflon serpenyőben összeforralom az alapanyagokat és hagyom kihűlni.

A megtisztított rákfarkakat beáztatott fanyársra húzom és lisztbe, tojásba, majd a panko morzsába forgatom, így panírozva, végül bő olajban kisütöm, 2-3 perc leforgása alatt.

A salátának összetépkedem a pak choy-t, a mogyorót megpirítom, utána a kettőt összekverem és nyakon öntöm a mártással.

A rákokat ráfektetve, citromkarikákkal együtt tálalom.

Neked ajánljuk