Jaffás ricottás brownie

Jaffás ricottás brownie

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 120 g ricotta
  • 1 narancs reszelt héja, és fél narancs leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • 200 g sótlan vaj
  • 40 g kandírozott narancshéj, apróra vágva
  • 350 g apróra vágott csokoládé
  • 125 g barna cukor
  • 2 tojás, enyhén felverve
  • 150 g sima liszt
  • 1/4 teáskanál sütőpor

A tálaláshoz:

  • kandírozott narancshéj csíkok (elhagyható)

Elkészítés:

Egy kis robotgépben simára keverjük a ricottát, a narancs héját és levét. Egy gézrongyba rakjuk, a tetejét összecsavarjuk és egy tál fölé szűrőbe téve egy éjszakára hideg helyre tesszük.

Másnap a sütőt 180 fokra felmelegítjük. Egy 20 x 30 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajat kockára vágjuk, és a kandírozott naranccsal, és 150 g csokoládéval egy tálba tesszük. A tálat egy forrásban lévő fazékra tesszük úgy, hogy az alja ne érintkezzen a vízzel. Miután a csokoládé felolvadt benne, a gőzről levéve szobahőmérsékletűre hűtjük.

A barna cukrot, a tojást, a lisztet, a sütőport és a felolvasztott csokoládét összekeverjük, majd az előkészített tortaformába öntjük. Az előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük (tűpróba). Ezután teljesen kihűlni hagyjuk.

Közben a megmaradt 200 g csokoládét vízgőz felett az előzőekben leírt módon felolvasztjuk és félretesszük.

A tortát a sütőpapír segítségével a formából óvatosan kivesszük. Egy 5 cm-es kerek tésztavágóval a tortából 16 db kört szúrunk ki. Mindegyik korong egyik felét belemártjuk az olvasztott csokoládéba, majd 10 percre a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen rajta.

Ezután a korongokat a csokoládé mentes részükkel egymás felé megtöltjük a ricottás krémmel és egy tányérra tesszük. Kandírozott narancshéjjal tálaljuk.

Neked ajánljuk