Ízletes vargányás-tejszínes csirke

Ízletes vargányás-tejszínes csirke

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 6 dkg szárított vargánya gomba
  • 1 marék kakukkfű
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 1 dl száraz rizling
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A szárított gombát beáztatjuk forró, de nem lobogó vízbe, megközelítőleg 20 percre. (Áztatás közben a víz átveszi a gomba ízvilágát, ami később egy ízletes gombaleves alapjának tökéletes lehet.)

A hagymát felkockázzuk, majd kevés kókuszolajon megpirítjuk. A hagymára rászórjuk a kakukkfű egy részét, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra felszeletelt csirkemellet, így már akkor átveszi az ízt, és ezáltal sokkal zamatosabb lesz tőle a hús. Miután kifehéredett a húsunk hozzáadjuk az rizlinget. Közepes lángon, fedő nélkül 10 percig forraljuk, hogy elszálljon a bor alkoholtartalma.

Közben elkészítjük a tejszínes, gombás ragunkat. A gombát apró darabokra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, majd a robotgépbe dobjuk őket a tejszín mellé. Picit darabosra összezúzzuk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet és a végén sózzuk, borsozzuk ízlésnek megfelelően. Felengedjük a tejszínnel, és tovább forraljuk vele 4-5 percig, míg jól besűrűsödik a mártás. Főtt tésztával kínáljuk.

Neked ajánljuk