Ízletes tejfölös-kapros uborkasaláta

Ízletes tejfölös-kapros uborkasaláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 dl tejföl
  • 1 db lucullus paradicsom
  • 6-7 db fekete olajbogyó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • őrölt bors
  • 2-3 teáskanál cukor
  • 3-4 teáskanál 10 %-os ecet
  • 1-2 evőkanál aprított kapor

Elkészítés:

Elkészítés: Gyaluljuk bele az uborkát egy tálba! Keverjük bele a fokhagymát és a sót, majd pihentessük 20 percig! Ha letelt az idő, tegyük bele az olajat és a tejfölt! Cukrozzuk, borsozzuk, kaprot és ecetet adunk hozzá ízlésünk szerint. Forgassuk össze, tetejére szórjunk olajbogyókat!

1 órát hűtőben tároljuk, majd fogyasztjuk.

Neked ajánljuk