Ízletes sült kacsamell

Ízletes sült kacsamell

Hozzávalók:

  • 4 kacsamell
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. mustár

A körethez:

  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg brokkoli
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg piros húsú paprika
  • 1 db narancs
  • 4 dkg vaj
  • 1 ek. aprított petrezselyem

Elkészítés:

A besózott kacsamellet serpenyőbe rakom, bőrével lefele pirítom és zsírjára sütöm, majd a másik oldalát is 2-3 percig.

Utána tepsibe téve 60 percig sütőben sütöm, majd átteszem a serpenyőbe és megpirítom ropogósra.

A körethez a krumplit sós vízben főzöm és petrezselymes vajba forgatom.

A rózsáira szedett brokkolit is megfőzöm sós vízben, majd a darabolt, párolt répával vegyítem sózva, borsozva.

A felszeletelt paprikát vajon pirítom.

A pecsenyeléből pár kanállal kiveszek és kisütöm mustárral, borssal 6-8 perc alatt, utána tejszínnel sűrítem kevergetve.

A kacsát a zöldséggekel és a krumplival tálalom, mártással leöntve.

Neked ajánljuk