Ízletes káposztás tészta dagadóban sütve

Ízletes káposztás tészta dagadóban sütve

Hozzávalók:

  • 1 db dagadó
  • 50 dkg kockatészta
  • 40 dkg káposzta
  • 2 szem paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 3 dkg cukor
  • 2 csipet köménymag
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

A reszelt káposztát besózva hagyom állni 20-30 percet.

Közben kifőzöm a tésztát sós vízben, majd hideg vízzel öblítem.

Fele olajon karamellizálom a cukrot és hozzáadom a kinyomkodott káposztát.

Kis vizet aláöntve párolom 20 percet, sózva, borsozva.

Utána a tésztával, tojással, fűszerekkel átforgatom.

A felszúrt dagadóba töltöm és a nyílást összevarrom.

Tepsibe fektetem és sóval, borssal, köménnyel hintem, olajjal locsolom.

Hagymát és paradicsomot szeletelek mellé, 2 dl vizet aláöntök.

160 fokon készre sütöm, közbe locsolgatva pecsenyelével és a vizet pótolva.

Neked ajánljuk