Ízletes kacsamell pikáns almaszósszal

Ízletes kacsamell pikáns almaszósszal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 db hízott kacsamell
  • 2 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db narancs leve és reszelt héja
  • 3 gerezd fokhagyma
  • darabka gyömbér
  • 3 ek. méz
  • 2 dl vörösbor
  • őrölt fahéj
  • durvára darált színes bors
  • szegfűszeg

Az almaszószhoz:

  • 4 db alma
  • 2 marék nagyszemű mazsola
  • 1 db narancs leve és héja
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fahéj
  • 1 kk. vaníliás pudingpor
  • kevés barna cukor

Elkészítés:

Sütőedénybe hagymát, almát, gyömbért, narancsot, fokhagymát szeletelek, fűszerekkel szórom és a sózott, borsozott, beirdalt bőrű kacsamellet rárakom.

Vörösborral leöntve, alufóliával fedve sütöm 60-70 percet, 190 fokon.

3 dl pecsenyelevet kiveszek belőle.

A mellre 3 ek. mézet csurgatok, majd rápirítom.

A szószhoz a megpucolt, kockázott almákat narancslével csepegtetem és a narancs héjával, cukorral, fahéjjal, vörösborral, vízzel forgatom át.

10 percet főzöm, lassan forralva majd vaníliapudingos tejszínnel sűrítem.

Mazsolát adok hozzá és átforralva készen is van.

Neked ajánljuk