Ízletes csülöktál

Ízletes csülöktál

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 db báránycsülök

A páchoz:

  • 5 ek. olívaolaj
  • 5 gerezd aprított fokhagyma
  • 3 tk. rozmaringlevél
  • 1 tk. majoránna
  • 1 tk. őrölt feketebors
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1/2 tk. őrölt kömény
  • 1/2 db citrom reszelt héja

Valamint:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szem burgonya
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 szál póré
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 pohár száraz vörösbor
  • rozmaring levelek
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

A megpucolt csülköt zacskóba teszem és az elkészített páccal bevonva hűtőbe teszem 12-14 órára.

Utána kiveszem és besózva 1 órát hagyom állni, ezalatt a tálat beáztatom.

A zöldségeket feldarabolom nagyobbra, a tálba téve, páccal leöntöm és ízesítem pluszban.

A húst ráfektetem és bort öntök alá, majd hideg sütőbe teszem.

Fokozatosan 200 fokra hevítem és 3,5 órát sütöm, óránként megfordítva.

Végül fedő nélkül pirítom 10-10 percet, mindkét oldalát, 230 fokos légkeverésen.

Neked ajánljuk