Ízletes almás lepény túrósan

Ízletes almás lepény túrósan
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg mazsola
  • 50 dkg túró
  • reszelt citromhéj
  • 50 dkg alma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg mazsola
  • 50 dkg túró
  • reszelt citromhéj
  • 50 dkg alma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:



Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit 3 kanál vízzel!
Tegyük be a hűtőbe 1 órára!

Keverjük össze a cukrot a tojássárgákkal, a túróval és a pudingporral!
Tegyük bele a citromhéjat és a mazsolát!
Verjük fel külön-külön a tejszínt és a fehérjét!
Keverjük hozzá a masszához!

Vágjuk hasábokra a megpucolt almát!

Süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben!

Béleljük ki a kivajazott tepsinket a tésztával úgy, hogy legyen pereme is!
Megszurkáljuk villával.
Tegyük bele a túrós masszát és az almadarabokat!
75 percet sütjük.