Ízes zserbógombóc

Ízes zserbógombóc

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek. rum
  • 1 ek. víz
  • 2 ek. porcukor
  • 1 ek. baracklekvár
  • fél tk. rumaroma

A csokis bevonathoz:

  • 15 dkg tortabevonó
  • 1 kk. olaj

Elkészítés:

A barackokat locsoljuk meg az alkohollal és a vízzel, majd hagyjuk állni kb. 1 órán át. Késes aprítóval vagy kávédarálóval jól aprítsuk szét az aszalt barackokat, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót úgy, hogy gyúrható legyen a massza. A masszából pici golyókat formázzunk, majd tegyük be a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokis bevonás.

Kb. 1 óra múlva a tortabevonót vagy étcsokit egy kicsike lábasban gőz fölött olvasszuk meg, és keverjük bele az olajat.

Bal kéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábas, jobb kéznél a másik tálca, rajta hungarocel.

A gombócba szúrjuk bele a fogpiszkálót, a csokis lábast kicsit döntsük meg, forgassuk meg a csokiban a golyót, és gyorsan szúrjuk bele a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor tegyük vissza az egészet a hűtőbe, majd ha megdermedt a csoki, fogyaszthatjuk.

Neked ajánljuk