Itáliai csirkecomb tepsiben

Itáliai csirkecomb tepsiben

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg alsó csirkecomb
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek. olaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 mk. fűszerpaprika
  • 1 tk. majoránna
  • bors

Elkészítés:

A combokat besózva egy hőálló tálba rakom

A páchoz kikeverem az olajat, fűszerpaprikát, sót, borsot és bekenem vele a húst.

A lilahagymát negyedelem, a citromot gerezdekre vágom.

220 fokon elősütöm a csirkét 15 perc alatt, majd mellészórom a hagymát, fokhagymát, rozmaring- és kakukkfűlevelet és 200 fokon 15 percet sütöm.

Utána a hús mellé kerül a negyedelt paradicsom, olajbogyók, borral felöntöm és majorannával hintem.

Készre sütöm az egészet.

Neked ajánljuk