Isteni töltött lepény

Isteni töltött lepény
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • nagyobb csipet só
  • 3 evőkanál étolaj vagy olivaolaj
  • 1,3 dl langyos víz
  • kb. 15 dkg tetszőleges töltelék:
  • sonka, extra vékony kolbászkarika, reszelt vagy szeletelt sajt, vékony lilahagymakarikák, spenót (bármi ízlés szerint)
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • nagyobb csipet
  • 3 evőkanál étolaj vagy olivaolaj
  • 1,3 dl langyos víz
  • sonka
  • reszelt vagy szeletelt sajt

Elkészítés:

A hozzávalókat puha, sima, nyújtható tésztává gyúrjuk. Két egyforma cipóra vesszük szét. Az egyiket 2-3 mm vékony, kb. 25 cm-es körré nyújtjuk ki, lisztezett tányérra tesszük, és ízlés szerinti tölteléket teszünk rá. (Vigyázzunk arra, hogy ne olyan legyen a töltelék, amitől kiszakad vagy elázik a tészta!)

A másik cipót is ugyanígy kinyújtjuk, a töltött tészta tetejére tesszük, és lezárjuk a szélét körben a két tésztalap összecsipkedésével.

Fél evőkanál olajat teszünk egy serpenyőbe, szétkenjük, majd óvatosan beletesszük a lepényt. Fedővel letakarjuk, és közepes lángon mindkét oldalát 5-6 percig sütjük – amíg megpirul. (A megfordítást legkönnyebben egy nagy tányér segítségével tudjuk megoldani, kicsúsztatjuk rá a lepényt, megfordítjuk a serpenyőt, rátesszük a lepényre, szorosan rajta tartva a tányér alá nyúlunk, és hirtelen megfordítjuk az egészet, így visszaesik a lepény a még nyers oldalával a serpenyőbe.)

Bármilyen mártogatóssal finom, például fokhagymás tejföllel ízletes vacsora, vagy egy salátával kellemes és gyors meleg ebéd. Gyerekeknek is finom tízórai vagy uzsonna lehet a megfelelő töltelékkel.

Megjegyzés:

A receptet Jóna Lilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti