Isteni töltött káposzta

Isteni töltött káposzta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej savanyú káposzta
  • bors
  • 50 dkg füstölt comb
  • 25-30 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 2-3 marék rizs
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt a rántáshoz
  • 1 kg lapocka
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej savanyú káposzta
  • bors
  • 50 dkg füstölt comb
  • 30 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 3 marék rizs
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kg darált lapocka

Elkészítés:



Daráljuk le a szalonnát és a húst!
Fűszerezzük meg sóval, pirospaprikával és borssal!
Adjuk hozzá a rizst, és dolgozzuk át!
Mossuk ki a káposztát!

Szórjunk az edény aljára az apró káposztából és a füstölt combból!

Csavarjuk bele a tölteléket a káposztalevelekbe!
Fektessük a kész tölteléket az apró káposztára, majd tegyük közéjük a darabolt combok másik felét!
Szórjuk meg a maradék apró káposztával!
Locsoljuk meg annyi vízzel, amennyi éppen ellepi!
Főzzük lassú tűzön 2-3 órát!

Ha nem főtte el a levét, rántsuk be!