Isteni csokitorta

Isteni csokitorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • 8 ek. forró víz

A fehér krémhez:

  • 3 db tojássárga
  • 6 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1,5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek. zselatin

A barna krémhez:

  • 2 db tojássárga
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 1,5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 ek. zselatin

A tetejére:

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • csokiforgács

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgát, cukrot, géppel verem 10 percig, utána vízzel, olajjal, kakaós-sütőporos liszttel.

Felvert fehérjehabot forgatok bele és sütőpapíros tepsiben megsütöm, 200 fokon.

A fehér krémhez zselatint áztatok vízben, 10 percig.

A tejet vaníliás cukorral felforralom és cukorral kikevert tojássárgához adagolom.

Kis lángon, kevergetve, sűrűre főzöm, 10-15 perc alatt.

Mehet bele a kinyomkodott zselatin is, kihűlve felverem és szintén felvert tejszínt forgatok bele.

A csokis krémhez a zselatint ugyanúgy áztatom.

Kikeverem a tojássárgát, cukrot és forró tejet öntök hozzá, kis lángon főzöm 10 percet, kevergetve.

Hozzáadom a zselatint, aprított csokit és felolvasztom benne.

A kiűlt krémet felverem és szintén felvert tejszínt forgatok bele.

A 4 lapra vágott piskótát megtöltöm a kétféle krémmel, utána a külsejét is bevonom.

A tetejét a kétféle olvasztott csokival rácsozom, felvert tejszínnel díszítem, oldalát csokiforgáccsal rakom ki.

Hűtőbe rakom 6 órát állni.

Neked ajánljuk