Isler

Isler

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg Rama margarin (hideg)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom leve + lereszelt héja (kisebb méretű)
  • 1 csipet só l
  • ekvár (bármely ízű)

a mártogatáshoz:

  • 170 g étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj

(az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm, és ebből 15 db isler lett)

Elkészítés:

Gyermekkorunk egyik kedvence egyszerű, de annál finomabb házi változatban.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk, és kb. 10-15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Egy lisztezett, sík felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és ízlés szerinti nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 percig sütjük. (Világos színűek maradjanak.)

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az étolajat, majd a sütiket belemártogatjuk (vagy leöntjük az olvasztott csokival).

Sütőpapírra tesszük, és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon. Lezárható tetejű dobozban tároljuk.

(Igazából nekem nagyon hamar megpuhult, elkészítés után 3-4 órájára már puha lett.)

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk