Isler

Isler

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • reszelt citromhéj

a csokoládébevonóhoz:

  • 20 dkg tortabevonó

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg margarint, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a darált mogyorót. Ezután hozzáadjuk a rumot és a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve a tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval a korongokat kiszúrjuk. (Én 6 cm átmérőjű szaggatót használtam.)

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól kicsit távolabb, ráhelyezzük a tésztakorongokat. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, és ízlés szerinti lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk, majd pár órát állni hagyjuk, hogy a lekvárt kissé beszívja, és ne csússzon szét, amikor bevonjuk a csokoládéval.

A csokoládét egy fém tálba tördeljük, hozzáadjuk az étolajat, majd vízgőz fölött felolvasztjuk. Ezután a gőzről levesszük, majd egyesével megmártjuk benne az összeragasztott korongokat. Ezután visszatesszük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd hagyjuk, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Hűvös, száraz helyen jól eltartható, így nálunk például az ünnepek előtt egy héttel elkészül.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk