Isler fehér köntösben

Isler fehér köntösben
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g finomliszt
  • 140 g hideg vaj
  • 70 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 80 g kókuszreszelék
  • az összeragasztáshoz:
  • eperlekvár
  • a bevonathoz:
  • 300 g fehér csokoládé
  • 200 g finomliszt
  • 140 g hideg vaj
  • 70 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 80 g kókuszreszelék
  • eperlekvár
  • 300 g fehér csokoládé

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a tészta hozzávalóit: lisztet, vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojást, sót és a kókuszreszeléket, alaposan összedolgozzuk az anyagokat. Amikor készen vagyunk fóliába csomagoljuk és 30 percet a hűtőben pihentetjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen a tészta vastagsága. Egy kerek pogácsaszaggatóval a tésztát kiszúrjuk. A kiszúrt tésztákat tepsibe tesszük és kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

Sütés után egy külön felületre tesszük és hagyjuk őket kihűlni. Ha a korongok kihűltek, kettesével összeragasztjuk őket az eperlekvárral.

Negyedóra pihentetés után bevonhatjuk felolvasztott fehér csokoládéval.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti