Ínyenc gesztenyetorta

Ínyenc gesztenyetorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl tej
  • 1 dl erős főzött kávé
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • rumaroma
  • 6 db tojás
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl tej
  • 1 dl erős főzött kávé
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • rumaroma

Elkészítés:

A tésztához kikeverem a tojássárgát, porcukrot, gesztenyemasszát.

A csipet sóval felvert fehérjehabba forgatom a lisztet és a két masszát összedolgozom.

Kikent tortafomába simítva megsütöm, közepes hőmérsékleten.

Tejben főzöm a pudingot, csokit darabolok bele olvadni és kevergetve kihűtöm.

A margarint, porcukrot, csipet sót keverem és mehet bele a gesztenyemassza, rumaroma.

Végül a pudingba teszem.

A kihűlt tészta tetejét simára vágom és felesleget összemorzsolom, kávéval locsolom és kókuszreszelékkel dolgozom el, végül a krémből adok hozzá 1-2 kanállal.

A 2 lapra szelt piskótát a krémmel kenem, ráhalmozom a kókuszos masszát, ismét krémmel kenem, lefedem a másik lappal, krémmel bevonom.

Ízlés szerint díszíthető.