Ínyenc báránysült

Ínyenc báránysült

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,2 kg báránycomb
  • 7 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 2 lucullus paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • őrölt pirospaprika
  • rozmaring
  • őrölt bors

Elkészítés:

Feldaraboljuk a szalonnát, 5 gerezd fokhagymát.Sót, borsot, pirospaprikát összekeverünk.A megszúrkált húsba a fűszerkeveréket, szalonnát, fokhagymát dugjuk.A megmaradt fűszerkeverékkel kívül is bedörzsöljük és hagyjuk 1 éjszakát pihenni.

Következő nap vöröshagymát darabolunk sütőtálba, megy rá a paradicsom,zöldpaprika, comb és rálocsolunk 1 dl felhevített olajat, 1 dl bort.Kis aprított rozmaringot, 2 gerezd fokhagymát szórunk a zöldségre.

Fóliával letakarjuk, 200 fokos sütőben sütjük 15 percig, majd levesszük 180-ra és tovább sütjük 1 órát.Ha megpuhult, légkeverésen, fólia nélkül sütjük, egyszer fordítjuk és pecsenyelével locsolgatjuk.Sütés után 20 percet hagyjuk pihenni.

Neked ajánljuk