Intelligens mákos krémes gluténmentesen

Intelligens mákos krémes gluténmentesen
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 10 dkg rizsliszt
  • 10 dkg darált mák
  • 12 dkg puha vaj vagy margarin
  • 5 dl tej
  • *
  • a tálaláshoz:
  • nyírfa porcukor
  • 5 db tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 10 dkg rizsliszt
  • 10 dkg darált mák
  • 12 dkg puha vaj
  • 5 dl tej
  • nyírfa porcukor

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat az eritrittel kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).

Egy tálba kimérjük a mákot és a rizslisztet, elkeverjük, majd kanalanként a tojásos-eritrites masszához adagoljuk, közen folyamatosan kevergetjük. Majd hozzáöntjük a tejet is és összekeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét is.

A tésztát (igencsak híg, de nem kell tőle megijedni!) sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokra melegített sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük.

Csak azután szeleteljük fel, miután teljesen kihűlt! Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk nyírfa porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti