Intelligens krémes

Intelligens krémes
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg cukor
  • 10 tojás
  • 1 liter tej
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 2 tasak Bourbon vaníliás cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • pici só
  • 25 dkg cukor
  • 10 db tojás
  • 1 liter tej
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 2 tasak Bourbon vaníliás cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • pici

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Ezután a kétféle cukrot a tojások sárgájával elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet es a tejet, es simára keverjük.

Beleforgatjuk a tojáshabot (ezt nem muszáj nagyon alaposan elkeverni). Egy nagyon folyékony masszát kapunk, de nem kell félni tőle, mert sülés közben az anyagok szépen elválnak egymástól – alul es felül lesz a tészta réteg, és középen a krém.

A folyékony masszát, kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és nem nagy hőfokon addig sütjük, ameddig a teteje pirulni kezd. Hagyjuk alaposan kihűlni, mert így lesz szépen szeletelhető.

Megjegyzés:

A receptet Cirmicica küldte be. Köszönjük!