Indonéz párolt tök (Oseng-oseng labu)

Indonéz párolt tök (Oseng-oseng labu)

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db közepes méretű tök
  • 2 db babérlevél
  • 1 db konzerv csemegekukorica
  • 2 db kápia paprika (lehet piros csípős paprika is!)
  • 1 db konzerv csiperkegomba (egész gombafejek)
  • 2 cm galanga
  • 1 kávéskanál halszósz
  • fél leveskocka
  • bors
  • kevés étolaj

Elkészítés:

A gombafejeket félbevágom, a paprikát hosszú csíkokra vágom. A lilahagymát és a fokhagymát apró darabokra vágom. A tököt megtisztítom, meghámozom, megmosom, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk.

Felforrósítom az olajat, majd beleteszem a lilahagymát, a fokhagymát, a galangát, és a babérlevelet. Rövid ideig párolom, majd beleteszem a gombát, a tököt, a paprikát és a csemegekukoricát. Majd hozzáadom a halszószt, és leveskockával, sóval és egy kevés borssal ízesítem. Csak rövid ideig párolom, hogy a tök ne főjön túl puhára.

Fehér rizzsel tálalom.

Neked ajánljuk