Indonéz csirke curry

Indonéz csirke curry

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg csirkecomb filé, 4cm darabokra
  • 2 nagy érett paradicsom, apróra vágva
  • 250 ml csirkehúsleves
  • 400 ml kókusztej
  • 1 evőkanál lime lé

Az illatos fűszeres krémhez:

  • 1 nagy vöröshagyma, durvára vágva
  • 1/4 csésze pirított mogyoró
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 evőkanál finomra reszelt gyömbér
  • 1 hosszú piros chili, durvára vágva
  • 1 evőkanál víz
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt édeskömény
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors

A tálaláshoz:

  • jázmin rizs

Elkészítés:

A hagymát, mogyorót, fokhagymát, gyömbért, chilit, vizet, koriander, köményt, édesköményt, kurkumát, fahéjat, kardamomot, szegfűszeget, borsot egy mixerbe tesszük és paszta állagúra pépesítjük.

Az olajat egy wokban magas hőmérsékleten felmelegítjük. Hozzáadjuk a pasztát és kevergetve addig főzzük (kb. 3 perc), amíg illatos nem lesz. Hozzáadjuk a csirkét és néha meg-megkeverve 2 percig pirítjuk, amíg a csirkét be nem vonja fűszerkeverék.

Hozzáadjuk a paradicsomot és a húslevest és mérsékeljük alatta a lángot. Időnként megkevergetve 30 percig főzzük, amíg a csirke megpuhul.

Belekeverjük a kókusztejet és időnként megkeverve tovább főzzük kb. 15 percig, amíg a szós kicsit besűrűsödik.

Hozzáadjuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk és illatos jázmin rizzsel kínáljuk.

Neked ajánljuk