Indiai vajas csirke

Indiai vajas csirke

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkemell filé, apróra vágva
  • 250 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál tandoori paszta
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 cm-es gyömbér, lereszelve
  • 1 zöld chili, mag nélkül, apróra vágva eltávolítása, apróra vágott
  • 60 g vaj
  • 3 kardamom, kicsit összetörve
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál garam masala
  • 40 dkg paradicsom, apróra vágva
  • 300 ml csirkehúsleves
  • 100 ml tejszín
  • 2 evőkanál koriander vagy petrezselyemlevél
  • olívaolaj

A tálaláshoz:

  • párolt basmati rizs és naan kenyér (elhagyható)

Elkészítés:

A joghurtot, a tandoori pasztát, a citromlét, a csirkét és kevés sót egy tálba tesszük és jól összekeverjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk.

A vöröshagymát, a gyömbér és a chilit botmixerben pürésítjük.

A vaj felét egy mély lábasban közepes láng fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a kardamomot, a paprikát, a garam masalát és kevés sót, és egy percig főzzük. Ezután beletesszük a hagymakeveréket, és gyakori kavarás mellett öt percig tovább főzzük. Belekeverjük a paradicsomot és a csirkehúslevest, lefedjük és mérsékelt lángon 15 percig főzzük.

A tűzről levesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd turmixgépben simára mixeljük.

A csirkehúst egy teflon serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a tüzet mérsékelve, puhára pároljuk.

A húsra öntjük a mártást, hozzáadjuk a tejszínt, a koriander vagy petrezselyemleveleket, a megmaradt 30 g vajat, és forraljunk egyet rajta.

Basmati rizzsel és – ha van, naan kenyérrel – tálaljuk.

Neked ajánljuk