Indiai vajas csirke fűszeres burgonyával és mazsolás-almás chutneyval

Indiai vajas csirke fűszeres burgonyával és mazsolás-almás chutneyval

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A vajas csirkéhez:

  • 1 csirkemell

A páchoz:

  • 4 dl natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • reszelt gyömbér
  • 1 tk. garam masala
  • 1/2 tk. kömény
  • 1 kk. szegfűszeg
  • 1 kk. kardamom
  • 1/2 tk. koriander
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1/2 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. görögszéna
  • 1 kk. chili
  • bors

A szószhoz:

  • 3 dl paradicsompaszta
  • 2 kk. cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • vaj

A fűszeres krumplitekercshez:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 ek. olaj
  • 1 tk. kurkuma
  • chili
  • víz

A töltelékhez:

  • 4-5 db krumpli
  • 1/2 erős paprika
  • 2 ek. kókuszreszelék
  • 1 ek. szezámmag
  • reszelt gyömbér
  • 1 tk. garam masala
  • 1 tojás
  • cukor

Az chutney-hoz:

  • 5 db alma
  • 10 dkg mazsola
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 fahéjrúd
  • 1/2 dl citromlé
  • cukor
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • vaj

Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverem, és beleforgatom a felkockázott csirkehúst. Néhány órán keresztül hagyom a pácban. Majd leszűröm, a páclevet félreteszem.

Felforrósított vajban megpirítom a csirkét, ráöntöm a pác felét, és beleteszem a szósz hozzávalóit is: a paradicsompasztát, a cukrot és a tejszínt.Összefőzöm és félreteszem.

A fűszeres krumplitekercshez összekeverem a kétféle lisztet az olajjal és a fűszerekkel, és annyit meleg vizet adok hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjak. Majd félujjnyi vastag téglalap formára kinyújtom, és ráhalmozom a tölteléket: a főtt burgonyát villával összetöröm, belekeverem az összevágott zöldpaprikát, a fűszereket és a tojást. A tölteléket egyenletesen elkenem a kinyújtott tésztán, amit szorosan feltekerek, és az így kapott tésztakígyót ujjnyi vastag szeletekre vágom. Bő, forró olajban kisütöm, a sütés folyamán a töltelék besötétedik.

A chutney-hoz egy serpenyőben a felolvasztott vajban megpirítom a fűszereket, majd beleteszem az almát és a mazsolát, és puhára párolom, de nem főzöm szét a gyümölcsöt. Kb. 20 perc alatt elkészül.