Indiai szamosza

Indiai szamosza

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • ajwan (keleti fűszerboltokban kapható, de elhagyható)
  • víz
  • olaj

A burgonyás töltelékhez:

  • 2 főtt burgonya
  • 1 chilipaprika
  • 1 evőkanál egész római kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál garam masala (keleti fűszerboltokban kapható)

Elkészítés:

Elkészítés: A lisztből sóval és az ajwannal, némi víz hozzáadásával nagyon kemény, sűrű, nehezen gyúrható kenyértésztát gyúrunk, félretesszük.

Egy serpenyőben némi olajon megpirítunk 1 evőkanál római köményt, chilit, kurkumát, garam masalát. A burgonyát apró kockákra vágjuk, és kurkumás-sós vízben megfőzzük.

Mikor mindkét fele szép világosbarna, egy papírtörlőre szedjük őket, és frissen tálaljuk előételként. Tejfölt kínálhatunk mellé mártogatóként, amit római köménnyel fűszerezhetünk.

Neked ajánljuk