Indiai szamosza

Indiai szamosza
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • ajwan (keleti fűszerboltokban kapható, de elhagyható)
  • víz
  • olaj
  • A burgonyás töltelékhez:
  • 2 főtt burgonya
  • 1 chilipaprika
  • 1 evőkanál egész római kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál garam masala (keleti fűszerboltokban kapható)
  • 40 dkg liszt
  • ajwan (keleti fűszerboltokban kapható, de elhagyható)
  • víz
  • olaj
  • 2 főtt burgonya
  • 1 chilipaprika
  • 1 evőkanál egész római kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál garam masala (keleti fűszerboltokban kapható)

Elkészítés:

A lisztből sóval és az ajwannal, némi víz hozzáadásával nagyon kemény, sűrű, nehezen gyúrható kenyértésztát gyúrunk, félretesszük.

Egy serpenyőben némi olajon megpirítunk 1 evőkanál római köményt, chilit, kurkumát, garam masalát. A burgonyát apró kockákra vágjuk, és kurkumás-sós vízben megfőzzük.
Mikor mindkét fele szép világosbarna, egy papírtörlőre szedjük őket, és frissen tálaljuk előételként. Tejfölt kínálhatunk mellé mártogatóként, amit római köménnyel fűszerezhetünk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti