Indiai fűszeres kafriolleves

Indiai fűszeres kafriolleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál növényi olaj
  • 1 vöröshagyma, durvára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 evőkanál finomra reszelt gyömbér
  • fél zöld chili paprika, kimagozva, apróra vágva
  • 2 evőkanál enyhe curry paszta
  • 1 nagy karfiol, rózsáira szedve
  • 1 nagy burgonya, meghámozva, durvára vágva
  • 1 liter csirke vagy zöldségleves (kockából is készülhet)
  • 250 ml Philadelphia könnyű krémsajt

A tálaláshoz:

  • curry levelek és 2 evőkanál olívaolaj (ízlés szerint)

Elkészítés:

Az olajat egy nagyobb fazékban közepes lángon felmelegítjük. Beletesszük a hagymát, fokhagymát, gyömbért, a chilit és kevergetve 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a curry pasztát és 1 percig főzzük, vagy amíg az aromáit ki nem engedi.

Hozzáadjuk a karfiolt, a burgonyát és a csirkelevest. Csökkentjük alatta a hőt és lassú tűzön, időnként megkeverve kb. 20 percig főzzük, amíg a burgonya és a karfiol meg nem fő. Ekkor a tűzről levesszük, és 5 percre félretesszük hűlni.

A levest turmixgépben simára keverjük, majd visszaöntjük a fazékba. Takarékra vesszük alatta a lángot, belekeverjük a sajtkrémet és kb. 2 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.

Közben egy kis serpenyőben közepes lángon olívaolajat hevítünk. Beletesszük a curry leveleket és kb. 1 percig főzzük, amíg kiszárad (ropogós lesz). A levest tányérokba szedjük és a ropogós curry levelekkel tálaljuk.

Neked ajánljuk