Íme a trükk! Ha így sütjük, nem reped szét a bejgli

Íme a trükk! Ha így sütjük, nem reped szét a bejgli

Sok háziasszony fél a bejgli sütéstől, pedig ha néhány dologra odafigyelünk, cukrászati lesz a végeredmény.

Hogy szép színe legyen

Úgy lesz aranybarna, ha kétszer is megkenjük tojással – az első kenés után megvárjuk, hogy rászáradjon, majd ismét lekenjük, és ha már az is rászáradt, akkor tesszük csak a sütőbe.

Hogy ne repedjen szét

Azt, hogy a bejgli ne repedjen szét, egyszerűen megoldhatjuk: a legfontosabb, hogy az arányosan elosztott tölteléket jól tekerjük fel. Ne legyen se túl laza, se túl szoros! A repedés a sütés közben keletkezett hőtől következik be, ezért a tésztát alaposan (fent és oldalt is) szurkáljuk meg húsvillával.

A sütés hőfoka is fontos

Először kétszáz fokra felmelegített sütőben süssük 15 percig, majd kicsit mérsékeljük a hőfokot és negyedóra alatt aranybarnára, készre sütjük.

Ahány ház, annyi bevált bejgli recept. Mi most ezt ajánljuk>>