Igazi pék perec

Igazi pék perec
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • a kenéshez:
  • 1 tojás
  • a sós locsoláshoz:
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál só
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl olaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk (egy jól kezelhető rugalmas tésztát kapunk). Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd 32 darabra vágjuk. Egyenként 1 cm vastag rudakat sodrunk belőle és perec formára hajtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük a tojással, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Közben kikeverjük a sót és a lisztel annyi vízzel, hogy híg joghurt állaga legyen.

Ahogy a perecek teteje elkezd pirulni, meglocsoljuk a sós öntettel! Pár perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Kult-Fábián Diána küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti