Hozzávalók:
  • 1 csomag lasagne tésztalap
  • A raguhoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1-2 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 paradicsompüré (kicsi)
  • ketchup
  • olaj
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring
  • ízlés szerint fokhagyma
  • A besamelhez:
  • 5 dkg vaj
  • 7,5 dl tej
  • szerecsendió
  • reszelt sajt (sok!)
  • 5 dkg liszt
  • 1 csomag lasagne tésztalap
  • 50 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 paradicsompüré (kicsi)
  • ketchup
  • olaj
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring
  • fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 7,5 dl tej
  • szerecsendió
  • reszelt sajt (sok!)
  • 5 dkg liszt

Igazi olasz lasagne

Elkészítési idő
4,0 23 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Megtisztítom, és felkarikázom a raguhoz a zöldségeket, majd kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsomkonzervet, és kis vizet is öntve alá puhára párolom. Ha már eléggé megpuhult, összeturmixolom, és félreteszem egy kicsit.

Megpárolom a darált húst az apróra vágott, dinsztelt hagymán, és ha már puha, hozzáadom a zöldségeket, a ketchupot, a paradicsompürét, és fűszerezem. Ezt összeforralom, és már kész is a ragu.

A besamelhez felolvasztom a vajat és apránként hozzáadagolom a tejet és a lisztet. Közben folyamatosan kevergetem, figyelve, hogy ne legyen csomós. Kis lángon addig főzöm, amíg sűrű szósz nem lesz belőle. Ezt is fűszerezzük, szerecsendióval.

Egy magas falú tepsit kikenek vajjal, és felépítem rá a lasagnét: elsőnek a besamel, utána a (nem megfőzött!) lasagne tésztalapok, majd a bolognai ragu, és végül a reszelt sajt. Mindezt megismételem 3-4-szer. A felső tésztaréteget alaposan beborítom a maradék besamellel. Vajdarabkákat teszek a tetejére, és megszórom a maradék reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 45 percig sütöm, amíg a sajt ropogós lesz.