Igazi amerikai fánk

Igazi amerikai fánk

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 4 dl langyos tej
  • vanília-aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • őrölt fahéj

A díszítéshez:

  • 5 dkg tejcsoki
  • 5 dkg fehércsoki
  • díszítő cukorgolyó

Elkészítés:

Minden hozzávalót belerakunk a kenérsütőbe, és 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítjuk.

Amikor lejár a program, a sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A fánksütő lap formáit beolajozzuk, mindegyik mélyedésbe teszünk a tésztából. Késsel vágjuk le a darabokat, és nem tesszük teljesen tele a formát, majd betoljuk a sütőbe, és 12 perc alatt készre sütjük.

Kiborítjuk a megsült fánkokat egy tálcára, a tészta maradékát elosztjuk újra a kiolajozott formákba, és azokat is megsütjük.

A csokikat egy-egy pohárba tördeljük, kevés olajat öntünk hozzá, majd a kikapcsolt, de még meleg sütőbe betesszük pár percre, majd kivesszük, simára keverjük, és bekenjük a fánkok tetejét, végül díszcukorral meghintjük.

Neked ajánljuk