Húsvéti zsúrtorta

Húsvéti zsúrtorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 kanál kakaó
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • tej (amennyit felvesz)
  • *
  • a krémhez:
  • 2 csomag Dr. Oetker csokoládé puding
  • 4 dl víz
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • kis rum vagy rumaroma
  • *
  • a tetejére:
  • 1 tábla ét tortabevonó
  • 1 evőkanál étolaj
  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 kanál kakaó
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárga
  • tej
  • 2 csomag Dr. Oetker csokoládé puding
  • 4 dl víz
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • kis rum vagy rumaroma
  • 1 tábla ét tortabevonó
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk, annyi tejet adva hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk, és kicsit pihenni hagyjuk.

A pudingot a vízben megfőzzük, hűlni hagyjuk. Még melegen beletördelhetünk pár kocka étcsokit.

A tésztát 4 felé osztjuk, és zsírozott, közepes tepsi hátán egyenként megsütjük (laponként kb.10-12 perc).

A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral, folyamatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a kihűlt pudinggal simára keverjük.

A krémmel megtöltjük a lapokat, a tetejére az 1 kanál olajjal felmelegített csokimázat öntjük. Tetszés szerint díszíthetjük.
(Ebből a mennyiségből most két kisebb tortát készítettem. A betöltés után kettévágtam a lapokat.)

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti