Húsvéti túrótorta

Húsvéti túrótorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 24 szelethez:

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 ml víz

a tetejére:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
  • 30 dkg sárgabaracklekvár

a díszítéshez:

  • 5 dl tejszín (növényi eredetű)
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • zöld ételfesték
  • marcipántojások

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztához kézzel összegyúrjuk a lisztet a vajjal, a porcukorral, a sütőporral és a vízzel. Lisztezett deszkánk nyújtófával kb. 23x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A sütőben kb. 10-12 percig sütjük.

Sütés után hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet felfőzzük az étkezési keményítővel. Hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és habverővel a kihűlt tejes krémbe dolgozzuk. A túrót villával áttörjük, és ezt is a krémbe dolgozzuk.

A kihűlt tésztalapot tálcára fektetjük, és megkenjük a baracklekvárral. Rásimítjuk a túrókrémet.

A tejszínt kemény habbá verjük, zöld ételfestékkel szép zöldre festjük, mintha fű lenne. Csillagcsőrrel ellátott habzsákból, vagy szabálytalanul elkenve, kanálháttal a tésztára halmozzuk.

A kókuszreszeléket pár csepp zöld ételfestékkel zöldre festjük, közben egy tálban folyamatosan rázzuk. Végül a tortára szórjuk. A torta tetejét marcipánvirágokkal, tojásokkal díszítjük.

Neked ajánljuk