Húsvéti tejszínes csokitorta

Húsvéti tejszínes csokitorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

a krémhez:

  • 4 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl habtejszín

a díszítéshez:

  • 1 közepes piros alma
  • 1 közepes zöld alma
  • 1 közepes narancs

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, a darált diót, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és végül a tojások felvert habját.

Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Amikor megsült, kihűlt, kivesszük a formából, és kettévágjuk.

A krémhez a tejet a cukorral, liszttel és a kakaóporral felfőzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint. A tejszínt kemény habbá verjük, és a vajas krémhez adjuk.

A díszítéshez a tortalap alsó felét betöltjük a krémmel, rátesszük a másik felét, és körben mindenhol bevonjuk a krémmel. Almákból és a narancsból tojásformát vágunk ki, a torta közepére helyezzük. Zöld almából cikkeket vágunk (ez lesz a fű, amin a tojások vannak), narancshéjból és almahéjból ízlés szerint díszítjük.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk