Húsvéti sós kalács sajttal, zöldhagymával

Húsvéti sós kalács sajttal, zöldhagymával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 bögre liszt
  • 3 deka élesztő
  • 3/4 bögre langyos víz
  • 1 kiskanálnyi méz
  • 1 teáskanálnyi himalája só
  • 2 evőkanálnyi zsír
  • 2 egész tojás

A szálak töltéséhez:

  • friss zöldhagyma
  • reszelt sajt

A szóráshoz:

  • szezámmag
  • (A bögre 3 dl-es)

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a mézzel elkevert langyos vízben, majd a többi hozzávalóhoz adjuk és szép sima tésztát dagasztunk belőle. Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán a tésztát három részre osztjuk. A gombócokat egyenként óvatosan átdolgozzuk, majd hosszúkás lapokra nyújtjuk. Az egyik lapot karikára vágott zöldhagymával és reszelt sajttal töltjük meg, a másik két lapot csak reszelt sajttal.

Megtöltés után a tésztát jobbról is és balról is ráhajtjuk. A kapott szálakat úgy fonjuk meg, hogy középre a zöldhagymás-sajtos töltelékes kerüljön. Sima három fonatos fonással szorosra fonjuk, megspricceljük vízzel és szezámmaggal szórjuk meg.

180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Főtt tojással, főtt füstölt sonka mellé kínáljuk.

A receptet Simone küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk