Elkészítés:
A sonkát megmossuk és egy nagyobb fazékba feltesszük főni kb. 1 órára, belerakjuk a fűszereket, a borsot, a köménymagot, a fokhagymát, vöröshagymát, babérlevelet.
Ha megfőtt a sonka teszünk el a levéből a tojásfőzéshez.
A tojásokat a sonka levében keményre főzzük, megtisztítjuk, tojásszeletelővel felszeleteljük. A zöldhagymákat megtisztítjuk. A túrót kikeverjük sóval tejföllel, a mascarponéval és ízlés borssal.
A paradicsomok tetejét négybe bevágjuk és kávéskanállal kiszedjük a belsejét. Megtöltjük a paradicsomok belsejét az túrókrémmel és a közepükbe újhagymát nyomunk, ezzel díszítjük.
Veszünk egy szép tálcát, és a kihűlt főtt sonkából szeleteket vágunk. Először felrakjuk az egészben maradt sonkát a szeleteket szépen elrendezzük a tálcán rárakjuk a főtt tojásokat. Díszítjük újhagymával zöldpaprikával, kaliforniai paprikával, paradicsommal.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Ünnepi ételek
,
Húsvéti ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Előételek
,
Egytálételek
,
Sertéshúsos ételek
,
Túrós ételek