Húsvéti sonkatál

Húsvéti sonkatál
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg füstölt sertéscomb sonka,
  • 2 db babérlevél
  • 5 szem bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet köménymag
  • kis fej vöröshagyma
  • a túrókrémhez:
  • 15 dkg túró
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 teáskanál tejföl
  • őrölt bors
  • valamint:
  • 5 db főtt tojás
  • 5 db koktél paradicsom
  • 2 db tojás paradicsom
  • a díszítéshez-tálaláshoz:
  • 2 db újhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • fél kaliforniai paprika
  • 1 kg füstölt sertéscomb sonka,
  • 2 db babérlevél
  • 5 szem bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet köménymag
  • kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg túró
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 teáskanál tejföl
  • őrölt bors
  • 5 db főtt tojás
  • 5 db koktél paradicsom
  • 2 db tojás paradicsom
  • 2 db újhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • fél db kaliforniai paprika

Elkészítés:

A sonkát megmossuk és egy nagyobb fazékba feltesszük főni kb. 1 órára, belerakjuk a fűszereket, a borsot, a köménymagot, a fokhagymát, vöröshagymát, babérlevelet.

Ha megfőtt a sonka teszünk el a levéből a tojásfőzéshez.

A tojásokat a sonka levében keményre főzzük, megtisztítjuk, tojásszeletelővel felszeleteljük. A zöldhagymákat megtisztítjuk. A túrót kikeverjük sóval tejföllel, a mascarponéval és ízlés borssal.

A paradicsomok tetejét négybe bevágjuk és kávéskanállal kiszedjük a belsejét. Megtöltjük a paradicsomok belsejét az túrókrémmel és a közepükbe újhagymát nyomunk, ezzel díszítjük.

Veszünk egy szép tálcát, és a kihűlt főtt sonkából szeleteket vágunk. Először felrakjuk az egészben maradt sonkát a szeleteket szépen elrendezzük a tálcán rárakjuk a főtt tojásokat. Díszítjük újhagymával zöldpaprikával, kaliforniai paprikával, paradicsommal.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!