Húsvéti sonkás-tojásos batyu

Húsvéti sonkás-tojásos batyu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • a lekenéshez:
  • 3 evőkanál olvasztott zsír, de nem folyékony
  • a töltelékhez:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 15 dkg főtt sonka
  • a lekenéshez:
  • 1 db felvert tojás
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 3 evőkanál olvasztott zsír
  • 4 db tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • őrölt bors
  • 15 dkg főtt sonka
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba csomagoljuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük, de legalább 1-2 órát pihenjen. (Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.)

A töltelékhez a tojásokat megfőzzük, a héját levesszük. A tojásokat vízszintesen félbe vágjuk, a tojássárgáját kivesszük. A sajttal elkeverjük, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.

A sonkát 8 db kis vékony darabkára vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, 8 db négyzetet vágunk belőle. Minden tészta közepébe teszünk egy sonka darabkát. A kivájt tojásba teszünk a töltelékből és a töltött részt a sonkára fordítjuk. Ezután mind a 4 sarkát összefogjuk és becsomagoljuk. Felvert tojással lekenjük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!