Húsvéti sárgatúró

Húsvéti sárgatúró
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola, ízlés szerint (el is hagyható)
  • 1 liter tej
  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola

Elkészítés:

A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojást felverjük és a forralt tejbe szép óvatosan belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. Folyamatosan kevergetjük, amíg túró állaga nem lesz, és savó keletkezik.

Egy textil pelenkát vagy törlőkendőt előveszünk és beleöntjük a túrót. Összefogjuk kis gombóccá, és lecsepegtetjük a savótól és kihűtjük.

Sonkával, kolbásszal, tojással és kaláccsal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Évi küldte be. Köszönjük!